Hur man väljer en burmesisk kattunge?


Uncategorized / måndag, december 31st, 2018

Hur väljer du egentligen ut en specifik individ bland flera pälsbeklädda sötnosar? En blandning av känsla och nyktert tänkande är en bra kombination. För det första ska kullen vara friska och pigga med glansig päls och klara ögon. Du bör också tänka på om du vill ha en hona eller en hane.

Gärna två tillsammans

Överväg om du kan ha två burmor, denna ras gillar nämligen sällskap och det bör vara av samma ras. Åk ut till uppfödaren och observera hur kattungarna beter sig i grupp. Är alla framåt och vill leka eller finns det någon som är mera blyg? Deras personligheter visar sig ofta redan som små.

20 år

När du går i tankar på att skaffa katt ska du tänka på att katten kan leva i 20 år. Hur ser ditt liv ut om fem, tio eller femton år? Kan du fortfarande ta hand om den då? Om du noga har övervägt beslutet är det dags att hitta en uppfödare.

Annonser i tidningar, på Facebook eller på kattklubbens rashemsida listar nyligen födda eller planerade kullar. När du har fått tag i en uppfödare och hälsar på där är det bra om du också får träffa mamman. Då ser du hur hennes temperament är och hur hon tar hand om ungarna.