Hur matar man burmesiska katter?


Uncategorized / måndag, december 31st, 2018

För att katten ska må bra krävs det att den får rätt foder som är anpassat till faktorer som ålder och aktivitetsnivå. Fodret ska ha rätt näring och därför är det viktigt med ett märke som håller god kvalitet på maten och där näringen är anpassad. Det finns både för- och nackdelar med billigare foder.

Dyrt eller billigt

Det är lätt att tro att ett billigt foder som spenderar pengar på marknadsföring är lika bra som ett dyrare foder. Alla billiga är inte dåliga men det finns en anledning till att dyrare märken kostar lite mer. Billigare alternativ kan innehålla olika råvaror beroende på vilken som har billigast inköpspris.

Du vet vad du får

Dyrare foderleverantörer och tillverkare använder sig av samma grossister varje gång. Det innebär att katten alltid blir serverad hög kvalitet och du som matte eller husse vet vad du serverar ditt husdjur. Det viktigaste för katter är rätt mängd protein och fett. För burmakatter är det viktigt att också tänka på mängden mat.

Burmor lägger gärna på sig i vikt och därför kan det vara viktigt att begränsa matintaget för att de inte ska bli överviktiga och få följdsjukdomar. Katter har litet behov av kolhydrater men billigare mat innehåller ofta större andel av dessa eftersom de kostar mindre. Tänk på att katten alltid måste ha vatten framme.